Vil resistente bakterier slå os ihjel? | Aabenraa

Deltag og hør AU livestream om bakterier, antibiotika og udfordringer med resistente bakterier.
Date
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Standard: 0 DKK
Bibliotek
Aabenraa Bibliotek
Adresse

Haderslevvej 3
6200 Aabenraa
Danmark

Antibiotika er en af de største opdagelser i moderne lægevidenskab, men hvordan virker de egentlig, og hvorfor rammer de ikke vores egne celler? Hør om bakterier, antibiotika og kampen mod de stigende udfordringer med resistente bakterier.

Dette foredrag dykker ned i de små encellede organismers verden og forklarer, hvordan antibiotika virker ved at ramme unikke dele af bakteriernes opbygning uden at skade menneskeceller. Du vil lære om forskellige typer antibiotika, hvordan de dræber bakterier, og hvordan resistens opstår, når antibiotika misbruges eller overforbruges. For hvad sker der, når bakterier tilpasser sig og bliver resistente?

Resistenskrisen er en af vor tids største sundhedsudfordringer. Prognoser forudser, at resistente bakterier i 2050 kan forårsage lige så mange dødsfald som kræft. Derfor er der akut behov for handling: Vi skal reducere antibiotikaforbruget i sundhedsvæsenet og industrien, forbedre hygiejnen og udvikle nye behandlinger og antibiotika.

Hør også om den nyeste forskning inden for bakteriers immunforsvar og, hvordan det kan bruges som våben mod dem selv.

Læs mere om foredraget: https://ofn.au.dk/sted/

Om foredragsholderne
Ditlev E. Brodersen er professor ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet. Han forsker i bakteriers molekylære mekanismer, herunder antibiotikaresistens og bakteriers tilpasningsevne. Ditlev har bidraget til Nobelprisvindende forskning og arbejder på at afsløre bakteriernes hemmeligheder for at udvikle nye løsninger mod resistente infektioner.

Hans Jørn Kolmos er professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet og har arbejdet som overlæge på Odense Universitetshospital. Han er en central stemme i kampen mod antibiotikaresistens og har rådgivet både myndigheder og offentligheden om smitteforebyggelse. i 2015 modtog han Jydsk Medicinsk Selskabs Pris for Civil Courage for sit arbejde med at bekæmpe antibiotikamisbrug.